IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover BLITZ

Упозорење!Пошто се ближи тренутак када ће подршка за Windows 7, а са њим и за анти- вирусни пакет Microsoft Security Essentials бити окончана, аутор овог сајта се одлучио да инсталира AVAST анти- вирус као трајно решење. Показало се да овај програм препознаје извршни фајл симулатора IL- 2: Cliffs of Dover- Blitz као генерички вирус и да га ставља у карантин. Природно је да ће ово изазвати забринутост код оних који немају посебан рачунар посвећен искључиво летењу и на ком не чувају осетљиве податке. За оне који не желе да их подилази језа док симулирају лет има наде.
 
 
Када кључни чланови развојног тима напусте развој симулатора на ком раде и када се симулатор објави недовршен, са добрим разлогом се може пробудити забринутост да жанр замире, а да симулатор о ком се ради неће имати дуг живот на дисковима оних који се потруде да га инсталирају. Као и у случају Falcon- а 4.0, ентузијасти су се потрудили да отклоне недостатке и симулатору удахну нов живот. Између фирме Team Fusion Simulations и фирме Lead Pursuit може се уочити још једна сличност када је развој ова два симулатора у питању, јер се ради о тимовима ентузијаста који су свој рад на симулаторима које су развијали учинили комерцијалним. Док је фирма Lead Pursuit објавила наслов Falcon 4 Allied Force, Team Fusion Simulations  су објавили побољшану и поправљену верзију симулатора IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover под именом IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz.
 
Нова верзија овог симулатора је рекомпајлирана и извршни фајл је 64- битни, што  би требало да обезбеди да савремени хардвер буде боље искоришћен. Ово такође значи да FreeTrack, који је 32- битни, неће радити без инсталирања неопходних динамичких библиотека, али ће OpenTrack радити сасвим лепо. Проблеми који се јављају са 64- битним верзијама неких других симулатора када се користи Saitek Evo Force палица у случају IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz не постоје, па се ова палица може користити без икаквих проблема. Најзад, графички енџин је  надограђен на DirectX 11 стандард, недостаци су оклоњени, а обезбеђени су  и нови ефекти.
 
Поред неколико нових летивих верзија већ познатих типова авиона, ова верзија доноси и побољшања у моделирању лета и оштећења. Док је претходна верзија овог симулатора остављала утисак да је инерција пренаглашена, што се односи на понашање симулираног авиона у лету  на вредностима нападног угла блиским критичној или већим од ње, авиони у Blitz верзији остављају утисак ближи оном који се стекне када се гледају архивски снимци или када се присуствује аеро- митинзима на којима учествују и неки од авиона који су моделирани. Заправо, стиче се утисак да је, у овом погледу, модел лета у Blitz верзији једнако добар као модел лета симулатора IL- 2 Sturmovik: 1946, мада овакав утисак може бити и последица навикавања на други симулатор. Последице корекција се могу уочити и током слетања које је сада мало теже. Модели погонских група неких од ваздухоплова допуњени су зонама у којима се детектује колизија за неке од модела делова мотора, што значи да ће сада бити могуће оштетити и те делове мотора дејством механизма уништења или на други начин. Модел оштећења проширен је увођењем максималног нормалног коефицијента оптерећења и моделирањем последица његовог прекорачења. Blitz верзија доноси и детекцију колизије са дрвећем, па ће симуланти најзад морати да одустану од лета кроз шуму. Моделирање утицаја вртложног трага елисе још увек није присутно и представља једини феномен о ком се може прочитати у мемоарима пилота ловаца или упутствима за употребу авиона који у Blitz верзији није моделиран.
 
Team Fusion динамичку кампању која је била дистрибуирана уз верзију 4.312 корисник више неће моћи да нађе међу опцијама у корисничком менију одмах по инсталацији Blitz верзије. Због немогућности да се ступи у контакт са Просветљеним цвећаром, који је аутор ове кампање, као и због легалних проблема који би из овога могли да произађу, Blitz верзија је објављена само са скриптованом кампањом са којом је овај симулатор објављен у својој првобитној верзији. Поменута динамичка кампања се, додуше, може скинути са интернета и инсталирати под Blitz верзију, а додаци које је обезбедио Садомарксиста и даље омогућавају да се неке од верзија авиона које су донеле Team Fusion закрпе лете у кампањи. TheOden, аутор генератора динамичких мисија за IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover је свој генератор динамичких мисија прилагодио Blitz верзији, али ће овај генератор, због тога што сви модели  укључени у Blitz верзији захтевају више процесорког времена, можда тешко пасти слабијим машинама.
 
За оне који већ имају IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover, додатак Blitz је бесплатан и може се преузети преко Steam- a преко ког се овај симулатор и дистрибуира. Почетна цена Blitz верзије, за оне који желе овај симулатор а немају IL- 2 Sturmovik: Cliffs of Dover je, отприлике, половина износа који је за овај симулатор требало издвојити када је први пут објављен.

If You are ready to get pumped visit totally sweet mammels, or the following website.